Elazığ depreminde daha koordineli ve nokta atışı yardım faaliyeti yürütmek amacıyla bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, İzmir’de fark yaratıyor. Elazığ’daki deneyim, sivil toplum kuruluşlarının (STK) bir arada çalıştığında afet dönemlerinde daha büyük etki yarattığını gösterince ekim ayında karar alınıp STK Afet Platformu kuruldu. Platformun Sözcüsü Serhan Süzer, Elazığ depreminin ardından yapılan ortak hazırlıklar ve kurulan sistem sayesinde İzmir depreminde yarım saat gibi kısa bir sürede koordine olarak kriz masası kurduklarını anlattı.

Aralarında Açık Açık, TİDER, Ahbap, AÇEV, AKUT, KAGİDER, İhtiyaç Haritası, Çorbada Tuzun Olsun, TOG, Dünya Doktorları, Lokman Hekim Derneği gibi önemli toplum hareketlerinin yer aldığı 23 sivil toplum kuruluşu, uzmanlık alanlarına göre İzmir’de üç gündür yoğun çalışma içinde. Serhan Süzer’in koordinasyon merkezinden verdiği bilgiye göre arama kurtarma gönüllülerinin yürüttüğü çalışmaların yanında, ihtiyaçları belirleyebilmek için acil bir analiz yapılmış. Bunun sonrasında hazırlanan liste, tüm stk’lara gönderilmiş.

Süzer, İzmir’de kendilerine katılan yeni sivil toplum kuruluşlarıyla sayılarının 30’a yükseldiğini belirtirken, “Alanında uzman sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelip maddi ve manevi zararları asgariye indirmek için afet dönemlerinde beraber çalışabileceğimiz ve sinerji yaratabileceğimiz bir sistem kurduk. Desteklerinizi bekliyoruz” dedi. Süzer, gelen bağışların İzmir Fuar Merkezi’nde toplandığını, Kızılay ve AFAD ile koordinasyonunda ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade etti.

Kaynak: Dünya

2021 Orman Yangınları Raporu Yayımlandı

Afet Platformu olarak depremin hemen sonrasında yaptığımız Acil Durum Toplantısı’nda ekipleri sahaya yönlendirme kararı aldık. Yaptığımız tüm çalışmaları bir rapor haline getirdik.

STK’ları birleştiren hareket İzmir’de hayat kurtarıyor (Dünya)

Elazığ depreminde güçlerini birleştiren 23 sivil toplum kuruluşu, İzmir’de yüzlerce gönüllüyle hayat kurtarıyor. Ekimde kurulan STK Afet Platformu ile bölgenin ihtiyaç analizi yapıldı. Platformun sözcüsü Serhan Süzer, listeyi paylaşarak, “Türkiye’den destek bekliyoruz” dedi.

2020 İzmir Depremi Raporu Yayımlandı

Afet Platformu olarak depremin hemen sonrasında yaptığımız Acil Durum Toplantısı’nda ekipleri sahaya yönlendirme kararı aldık. Yaptığımız tüm çalışmaları bir rapor haline getirdik.

Elazığ’a destek TIR’ı (Hürriyet)

AÇEV, 2020’nin ocak ayında Elazığ’da meydana gelen deprem sonrasında bölgede yaşayan çocuk ve yetişkinlere yönelik psikososyal destek sağlanması hedefiyle harekete geçti. AÇEV, yılın ilk yarısında bölgede yürüttüğü personel eğitimlerinin ardından, afet sonrası uzun vadede ortaya çıkabilecek travmalara müdahale etmek amacıyla Gezici Hizmet Aracı Projesi’ni hayata geçirdi.